ZORGINNOVATIES t.b.v. Angstreductie & Onboarding

Een 3D&VR Locationview helpt zorgorganisaties met het REDUCEREN van ANGST & ONZEKERHEID bij nieuwe cliënten doordat ze hiermee uw zorgafdeling vooraf VIRTUEEL & INTERACTIEF kunnen bezoeken. 

Uit internationaal onderzoek blijkt dat 33% van alle mensen een hoge mate van angst ervaart voor ziekenhuisbezoeken. Eén van de grootste determinanten voor angst is de ziekenhuisomgeving zelf.

Door oriëntatieproblemen in grote zorggebouwen, mede door de schaal en complexiteit, verliezen patiënten de controle over hun omgeving. De gebouwen-structuur en de bewegwijzering  draaft vaak niet bij aan de zelfredzaamheid van patiëntenDit veroorzaakt bij veel mensen extra angst, hetgeen een negatief effect kan hebben op een medische behandeling.

Een virtuele bezoek van een zorgafdeling geeft, zoals het OOGenBLIK onderzoek aantoont, meer vertrouwen en minder angst voor de ziekenhuisomgeving; zowel vooraf als tijdens het eerste ziekenhuisbezoek,

INSPIRATIE voor SECOND VICTIMS van Medische Missers

Het is mijn passie om de zorg veiliger te maken. Mijn focus daarbij is het creëren van een paradigmashift bij de zorgprofessionals in hun relatie tot medische fouten.

De impact van een medische misser is groot! Niet alleen voor de patiënt en zijn omgeving maar ook voor de betrokken zorgprofessionals. Zij zijn de ‘Second Victim’ bij een medische calamiteit. Second Victims zijn (zorg)professionals die betrokken zijn bij een incident waarbij iemand anders dood gaat of verwondt raakt waarvoor zij zich persoonlijk verantwoordelijk voelen (Dekker 2013).

Nieuwe & Flex-Zorgverleners ONTDEKKEN virtueel & interactief de NIEUWE WERKOMGEVING met een 3D&VR Locationview. 

Hierdoor zijn de unit-based reguliere zorgmedewerkers en de nieuwe- en flexpool-medewerkers beter op elkaar afgestemd, hetgeen de continuïteit van patiëntgerichte zorg verbeterd.

VERBINDING voor JustCulture & Rijnlandse Veiligheid

Volgens Professor Sidney Dekker is het al moeilijk genoeg om Just Culture in uw organisatie te laten ontstaan, zelfs voordat je je zorgen maakt om de bemoeienis van de rechterlijke macht. Rechtvaardigheid kan nooit opgelegd worden, slechts afgedwongen worden. Wat juist is voor de één, is onjuist voor een ander. Er zijn echter wel een aantal stappen die u kan nemen om een heel eind te komen met rechtvaardigheid binnen uw zorgorganisatie.

Het toepassen van Rijnlandse Veiligheid kan daar prima aan bijdragen. In plaats van door een bril met Command, Control, Communication en Intelligence (data) kun je ook op basis van Vakmanschap, Vertrouwen, Verbinding en Inspiratie naar veiligheid in de zorg kijken.